ویزا هند
هند دومین کشور پرجمعیت دنیا است که در آسیا قرار دارد و بهعنوان یکی از پهناورترین کشورهای دنیا شناخته میشود. برخلاف تصور عموم از وضعیت بد اقتصادی کشور هند، اما امروزه تحولی عظیم در اقتصاد هند ایجادشده بهگونهای که به بستری مناسب برای سرمایهگذاری و ثبت شرکت تبدیلشده است. علاوه بر شرایط اقتصادی رو به بهبود هند، جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان این کشور نیز موردتوجه افراد خارجی قرار دارند و گردشگران زیادی برای دیدن معابد شگفتانگیز، صومعههای پررمزوراز، کاخهای پرشکوه و شهرهای پر همهمه به این کشور سفر میکنند. دراینبین افراد نسبتاً زیادی هم برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، هند را انتخاب میکنند زیرا همسطح علمی دانشگاههای هندی قابلقبول است و هم اینکه مردم هند به زبان انگلیسی تسلط دارند و بهراحتی میتوان با آنها ارتباط برقرار کرد. تنها نکتهای که هنگام برخورد با مردم هند باید مدنظر داشت این است که نسبت به افراد خارجی کمی روحیه تدافعی دارند.
ویزای هند جهت سفر به هند یکی از درخواستهای پرتکرار گردشگران ایرانی است. سالانه افراد زیادی از کشور ما برای دیدن این سرزمین پرهیاهو راهی سفر میشوند. البته عدهای هم بهقصد ادامه تحصیل، کار، سرمایهگذاری و... به هند سفر میکنند. صرفنظر از دلیل سفر به هند، برای ورود به این کشور ابتدا باید ویزای هند را دریافت کرد.
برای سفر به سرزمین زیبای هندوستان و لذت بردن از تماشای این کشور پهناور، باید ویزا داشت. سفارت هند بهمنظور تسهیل سفر گردشگران، اقدام به صدور ویزا به دو شکل حضوری و آنلاین نموده است. مدتزمان لازم برای صدور ویزای تجاری سه روز کاری، ویزای توریستی چهار روز کاری و سایر ویزاها هفت روز کاری است. البته متقاضیان ویزای آنلاین نیز میبایست پس از ثبتنام، اصل مدارک خود را به سفارت ارائه دهند. سفارت هند برای متقاضیان ویزاهای تحصیلی و تحقیقاتی، مصاحبهی حضوری نیز انجام خواهد داد. این مصاحبه بهطورمعمول یک روز پس از تحویل مدارک به کارگزار خواهد بود. انجام مصاحبه برای سایر ویزاها منوط به نظر مسئولین مربوطه در سفارت است؛ اما اجبار نیست.
انواع ویزای هند
مدتزمان اعتبار ویزا، تعداد دفعات ورود و خروج مجاز و قیمت ویزا بسته به هدف شما از سفر دارد که میبایست با علم به این مسئله تقاضای ویزا بدهید.
- ویزای توریستی: این ویزا مختص گردشگران، مسافران عادی و همهی کسانی است که هدفشان از رفتن به هند بازدید و تماشای این کشور است.
- ویزای تحصیلی: سالانه بسیاری از دانشجویان برای تحصیل به هندوستان سفر میکنند. بعضی از دانشگاههای بزرگ هند دارای رتبهی برجستهای در سطح بینالمللی هستند و در رشتههای پزشکی، حقوق و... دانشجوی خارجی میپذیرند. برای گرفتن ویزای تحصیلی باید قبل از رجوع به سفارت، از یکی از دانشگاههای هندی که ترجیحاً موردپذیرش وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران نیز هست، پذیرش دریافت کرد و بهواسطهی آن تقاضای ویزا داد. برای اطلاع از لیست دانشگاههای مورد تأیید هندی میتوان از سایت وزارت علوم کمک جست. وزارت اقتصاد هند نیز به دانشجویان ایرانی، اندونزیایی، افغانستانی، میانماری، مالدیوی، نپالی، لائوسی، فیلیپینی و مالزیایی که در مقاطع دکتری یا فوقلیسانس تحصیل میکنند، بورسیهای به نام بورسیهی کولومبو میدهد. همچنین بورسیهای تحت عنوان بورسیهی ICCR به دانشجویان رشتههای هنر، موسیقی و نقاشی داده میشود.
- ویزای تجاری: این ویزا مختص صاحبان سرمایه و فن است که میخواهند کار و سرمایهگذاری در یک کشور خارجی را تجربه کنند. کشور هند با جمعیت انبوه و اقتصادی قوی، میتواند فرصت مناسبی برای بسیاری از تکنسینها و متخصصین باشد. به این منظور بایست از یکنهاد اقتصادی – تجاری معتبر در هند دعوتنامهی رسمی برای همکاری و سرمایهگذاری داشت. این ویزا بعداً با رضایت کارفرمای هندی قابل تمدید است.
- ویزای تحقیقاتی (تحصیل در مقطع دکتری): در بسیاری از کشورها ازجمله هند، تحصیل در مقطع دکتری ازآنجاکه یک موقعیت شغلی حساب میشود، شرایط و جایگاه اجتماعی مطرحی دارد که بسیاری به هوای آن اقدام به مهاجرت برای ادامهی تحصیل در مقطع عالی خواهند کرد.
- ویزای شرکت در کنفرانس و سمینار: کشور هند سالانه میزبان بسیاری از همایشها و کنفرانسهای علمی، هنری، ادبی و اقتصادی است که هرساله از سراسر دنیا کسانی برای فراهم آمدن در این گردهماییها اقدام به سفر به هندوستان میکنند. برای بهرهمندی از ویزای مربوط به این مسئله باید گواهی رسمی مبنی بر لزوم حضور در موعد مقرر در سمینار مربوطه را با دعوتنامهی معتبر، به سفارت تقدیم کرد و از مسئولین مربوطه تقاضای روادید نمود.
- ویزای پزشکی و همراه بیمار: به دلیل جایگاه مطرح هند در پزشکی، سالانه بسیاری از بیماران به هند مسافرت میکنند تا از امکانات پزشکی آن کشور بهرهمند شود. سفارت هند به این افراد و همچنین همراهان بیمار نیز ویزای پزشکی خواهد داد.
- ویزای کار: بسیاری نیز بهعنوان نیروی کار صرف، میخواهند در یک کشور خارجی کار کنند. کشور هند برای این افراد نیز شرایطی فراهم کرده است. ویزای کار هند بهصورت چهارماهه صادر میشود که قابل تمدید است. اگر موفق به اخذ ویزای کاری هند و سفر به این کشور شوید، اگر درآمد شما کمتر از 25 هزار روپیه باشد از پرداخت مالیات معاف خواهید بود، در غیر این صورت باید طبق قوانین دولت هند مالیات بپردازید. بیشترین فرصتهای شغلی موجود در هندوستان مختص مراکز آموزشی است.
- ویزای ازدواج: یکی از راههای بهرهمندی از ویزای هند، ازدواج با یک خانم یا آقای هندی است. سفارت هند برای این افراد و خانوادهشان شرایطی ویژه خواهد داشت.
انواع ویزای آنلاین هند
- ویزای توریستی الکترونیکی یکماهه هندوستان
- ویزای توریستی الکترونیکی یکساله هندوستان
- ویزای توریستی الکترونیکی پنجساله هندوستان
مدارک موردنیاز برای صدور ویزای هند
- اصل و کپی گذرنامه دارای اعتبار (حداقل ۶ ماه تا یکساله)
- دو قطعه عکس ۵×۵ (حداکثر مربوط به ۶ ماه گذشته باشد)
- اصل و کپی شناسنامه (تمامی صفحهها) به همراه ترجمه انگلیسی
- یک کپی از تقاضای روادید پس از آپلود در وبسایت ویزای آنلاین هند
مدارک لازم برای ویزای توریستی هند
- مدارک عمومی برای اخذ ویزا
- یک کپی از بلیط هواپیما
مدارک لازم برای ویزای تجاری هند
- گواهی استخدام یا همکاری با یک شرکت معتبر هندی.
- مدارکی دال بر تمکن مالی شرکت مانند گردش حساب بانکی سه ماه گذشته به همراه نامه تمکن مالی از بانک.
- تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمهشده باشند.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی هند
- پذیرشنامهی رسمی از طرف یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر
- گواهینامهی سلامت در صورت پذیرش در رشتههای پزشکی یا پیراپزشکی
- مدارک لازم جهت گواه بودن پشتیبانی مالی دانشجو
- یک کپی از مدارک لازم جهت پشتیبانی مالی مبنی برگردش حساب بانکی سهماهه گذشته برای پشتیبان مالی به همراه فیش حقوقی/حکم بازنشستگی/ جواز کسب
- رسید خرید ۲۰۰۰ دلار به انگلیسی
- تمامی مدارک باید به زبان انگلیسی ترجمهشده باشند.
مدارک لازم برای ویزای تحقیقاتی هند
- پذیرشنامهی معتبر از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی هندی (صادرشده در هند)
- گواهی همکاری
- تقاضای مجوز پژوهش
- پروپوزال
- سوابق تحصیلی دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد
- نامه موافقت استاد راهنما
- اسناد مکفی حاکی از پشتیبانی مالی
- رسید صرافی برای خرید ۲۰۰۰ دلار آمریکا
مدارک لازم برای ویزای ازدواج با شهروند هندی
- سند ازدواج با شهروندان هندی برای تائید وجود نسبت خانوادگی
- کپی گذرنامه شهروندان هندی برای تائید هویت
مدارک لازم برای ویزای کار هند
- اصل قرارداد نامه یا گواهی استخدام توسط شرکت هندی
- فیش حقوقی شخص مورد استخدام در هند
- فرد مورد استخدام باید سند معتبر صلاحیتهای علمی و مهارت فنی خود را ارائه دهد.
مدارک لازم برای ویزای پزشکی و همراه بیمار
- نسخهی پزشک با مهر معتبر
- نامه تمکن مالی
- نامه از بیمارستانی در هند، حاکی از تعیین تاریخ و هزینه درمان یا پذیرش درمان فرد بیمار
مدارک لازم برای ویزای شرکت در کنفرانس
- دعوتنامه از برگزارکنندگان همایش در هند (به انگلیسی)
- کپی بلیط رفتوبرگشت هوایی
- نامه از وزارت کشور و وزارت خارجه هند (درصورتیکه برگزارکننده کنفرانس غیردولتی باشد.)
نکاتی دربارهی ویزای هند
- توجه داشته باشید که ویزای یکبار ورود توریستی هند به مدت ۶ ماه اعتبار دارد.
- توجه داشته باشید که امکان صدور ویزای چند بار ورود توریستی با توجه به برنامه سفر شما امکانپذیر است.
- برای ویزای تجاری یک و دو بار ورود تجاری از ۳ تا ۶ ماه و ویزای چند بار ورود تجاری به هند از ۶ تا یک سال اعتبار داده میشود.
- توجه داشته باشید برای صدور ویزای تجاری میبایست یک دعوتنامه از شرکت یا سازمان مستقر در هند که متقاضی را برای سفر تجاری دعوت کرده است را همراه داشته باشید.
نکات ضروری در مورد ویزای الکترونیکی هندوستان
- همراه داشتن نسخهی چاپی ویزا به هنگام سفر ضروری است.
- در فرودگاه از مسافرین انگشتنگاری به عمل میآید که هیچ هزینهای نخواهد داشت.
- هزینه ویزای الکترونیک غیرقابلبرگشت است. هزینه ویزا برای پردازش درخواست ویزا اخذ میشود و در صورت رد درخواست غیرقابلبرگشت است.
- نتیجهی درخواست ویزای هند بین یک تا سه روز کاری اعلام میشود.
سفارت هند
- آدرس سفارت هند در تهران: تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان میرعماد، شماره ۴۶
- شماره تماس سفارت هند: ۵-۸۸۷۵۵۱۰۲-۰۲۱
- آدرس وب سایت سفارت هند: www.indianembassy-tehran.ir
ویزاها
فرم درخواست ویزاها